TV kopen?

Nieuwe tv kopen

Bij Onlinetvkopen.nl laten wij u een overzicht zien met de beste tv winkels online. Online een LCD tv kopen kan bij verschillende websites waar u veilig kunt betalen. Er bestaan tegenwoordig heel veel soorten winkels waar u LCD, LED, plasma en zelfs de nieuwste 3D tv kan kopen. Een LED tv kopen voordelig online kopen kan op Onlinetvkopen.nl. 3D tv kopen en vergelijken op het internet? Online een televisie kopen is in de meeste gevallen voordelliger. Het is lastig om de juiste webshop te vinden om een televisie te kopen. Bekijk hieronder de voordelen van een goedkope lcd televisie bestellen via internet.

tv-kopen

Voordelen van online een tv kopen

1. Altijd de scherpste prijs
2. Voldoende televisies om te vergelijken
3. Altijd tv’s op voorraad
4. Bijna altijd gratis verzending
5. U bespaart veel tijd
6. Flink veel aanbiedingen
7. Niet goed? Gratis retourneren
8. Vaak hebben de online tv winkels een fysieke winkel
9. De nieuwste modellen televisies
10. Altijd veilig betalen

Beste tv winkel online: Wehkamp.nl

Waar moet je op letten bij een tv kopen via internet?

1. Wat zijn de verschillen tussen een LCD, LCD-LED of plasma-tv?
Wanneer je een tv online koopt merk je dat er veel verschillende soorten televisies te koop zijn, zoals LCD-, LCD-LED- en plasmatelevisies qua uiterlijk lijken deze modellen veel op elkaar. De nieuwe televisies zijn lichter en dunner dan de oude beeldbuistelevisies.
LCD-schermen hebben een reguliere achtergrondverlichting, sinds 2009 zijn er ook LCD-schermen met een LED-achtergrondverlichting online te koop. De LED-lampen verbruiken minder energie doordat ze in groepen worden aangestuurd. De groepen van LED-lampen worden aan- of uitgezet afhankelijk van het beeld dat de televisie laat zien. Daarom zijn LCD-schermen met een LED-achtergrondverlichting op lange termijn goedkoper.
De kijkhoek is ook behoorlijk belangrijk wanneer je een tv koopt online: bij een plasma televisie is de kijkhoek groter dan bij LCD- en LCD-LED-televisies. De kleur zwart lijkt op een plasma televisie zwarter dan het zwart op een LCD-televisie, voor wit geldt het omgekeerde: dan is wit namelijk witter bij een LCD-televisie.
Wil je een nieuwe tv kopen kijk dan goed wat de verschillen zijn in plasma- of LCD-tv’s, energieverbruik is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Een plasma televisie verbruikt meer energie dan een LCD-televisie. Het energieverbruik van een LCD- televisie is vrijwel constant. LCD-LED-televisies verbruiken gemiddeld minder energie dan een LCD-televisie met reguliere achtergrondverlichting.

2. Wat zijn de verschillen tussen de HD beeldkwaliteit van een tv?
Er zijn diverse soorten HD-logo’s wanneer je online een tv koopt. HD-ready geeft aan dat een televisie HD-beelden goed kan weergeven. HDready betekent eigenlijk dat de televisie 720 beeldlijnen heeft en minimaal 720p en 1080i HD-signalen ondersteunen. Daarnaast hebben deze televisies een HDMI of een DVI HD ingang. Ook hebben ze vaak een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.
Het Full-HD logo is geen officieel logo, maar is door fabrikanten in het leven geroepen. Deze HD-logo’s zeggen niets over de beeldkwaliteit van de tv. Vergelijk alle televisies daarom goed en ontdek welke tv je het beste kan kopen als het gaat om de beeldkwaliteit!

3. Wat is de ideale schermgrootte?
Wil je een tv kopen, dan is een belangrijke keuze om de juiste schermgrootte van het beeldscherm te kiezen. De kijkafstand moet ongeveer 3 keer zo ver zijn als de schermdiagonaal. Dat is de juiste kijkafstand. Wanneer je 2,5 meter afstand van de televisie af zit, dan komt dit overeen met een beelddiagonaal van 32 inch (81 centimeter). U kunt dus zelf berekenen welke schermgrootte het prettigst kijkt.

4. Tv kopen? Let dan ook op de functionaliteiten en de aansluitingen.
Nieuwe televisies zijn niet alleen maar geschikt om tv te kijken, ze beschikken over vele extra functionaliteit en diverse aansluitingen om externe apparatuur aan je televisie te koppelen.
Zo kan je met een USB-aansluiting foto’s bekijken op je televisie maar ook diverse externe apparaten verbinden. Daarnaast zitten er op nieuwe televisies diverse handige aansluitingen zoals Ethernet of Wifi zodat je het thuisnetwerk kan verbinden. Zo kan je video’s en foto’s bekijken die op je computer staan. Ook kan je met de Ethernet aansluiting toegang krijgen tot internetcontent. Internetcontent is o.a. Buienradar, Youtube en uitzending gemist.
Met een VGA aansluiting kan je de tv gebruiken als monitor voor je pc. De meeste televisies hebben een VGA-aansluiting om de televisie aan te sluiten aan de computer. Dit kan ook via de HDMI-aansluiting. Deze aansluiting is met name belangrijk voor nieuwe apparaten die op deze manier eenvoudig aan te sluiten zijn.
Er zijn televisies waar je een losse harde schijf aan kan sluiten dit is tegenwoordig behoorlijk handig voor het opslaan van films of het opnemen van digitale televisie. Dit kan door middel van een ingebouwde tuner. De minimale grootte van een externe harde schijf moet vaak groter zijn dan 32 GB.
Een nieuwe technologie is de 3D televisie. Er zijn 2 verschillende type 3D televisies, namelijk met passieve en actieve brillen. Momenteel heb je altijd een 3D bril nodig om 3D te kunnen bekijken op televisies. Je kan met deze televisies ook gewoon 2D bekijken. Een 3D tv kopen is een hele unieke ervaring en hoeft vaak niet duurder te zijn dan normale 2D tv’s.

Electronica algemeen